Waarom ben ik RFEA ? En waarom ben ik er voor jou?

Scheiden – achtbaan – emotie – waarom ?

Ik heb het al vaker gezegd, scheiden is emotie! Samen zit je in een achtbaan, maar niet meer in hetzelfde bakje…..
Samen keuzes maken , samen veel regelen; dat is wat het gevolg is.

Waarom ik echtscheidingsadviseur ben (geworden)?

Helaas heb ik bijna 13 jaar geleden ook in een ander bakje gezeten dan mijn partner.  Emotie, emotie van vrienden, teleurstelling, verdriet, onmacht, en iedereen weet het beter…… Zo even een greep van woorden die me toen in hun macht hadden.

Na contact met een notaris, advocaat en samen wat dingen op papier zetten en uiteindelijk ook nog een bank (voor hypotheek) was de scheiding rond via de rechtbank.    Wat was het toen ook mooi geweest om dit onder 1 dak te laten realiseren. Dan waren we minder kosten kwijt geweest, minder tijd, maar ook was het hele proces veel efficiënter geweest .   Hadden we met de  tijd die we ‘ over hadden’  apart van elkaar onze eigen emotie een plek kunnen geven en nog meer tijd aan onze zoon  kunnen geven.

Als deskundig en gediplomeerd adviseur help ik u graag met alle voorkomende (financiële) praktische zaken.  Bij een scheiding wordt vaak automatisch gedacht aan een mediator of advocaat.   Maar waarom geen Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA)?   De juiste keuze voor rust, overzicht en de juiste beslissingen in deze emotionele periode.  Bij mij kun je samen alles onder 1 dak laten regelen. Doordat ik als RFEA ook een eigen AFM vergunning heb, kan en mag ik ook het financiële stuk geheel afwikkelen ten behoeve van de eigen woning. Ook kan ik met wederzijdse toestemming ook de partners afzonderlijk helpen voor de koop van een nieuwe woning. Dit alles voor een nieuwe financiële stabiele toekomst.

Hoe ga ik aan de slag voor en met jullie?

Wat zijn jullie doelstellingen/ wensen voor na de scheiding.

We gaan samen in kaart brengen wat jullie gezamenlijk in bezit hebben en welke afspraken er vanuit juridische afspraken al staan. ( wat staat er in samenlevingscontract, hoe en wanneer zijn jullie gehuwd)

We gaan samen in kaart brengen wat de inkomsten en uitgaven zijn

We gaan samen aan de slag met de afspraken omtrent de (minderjarige) kinderen. Deze afspraken zullen verwerkt worden in het ouderschapsplan (verplicht voor minderjarige kinderen) . Denk aan alimentatie, zorg , sport, school/studie, huisdieren, vervoer, verjaardagen en onderhoud van familiebanden

We gaan samen aan de slag met onderlinge afspraken zoals:  verdeling (on)roerende zaken, schulden, vermogen, erfenissen en schenkingen, inboedel , pensioen , verzekeringen en eventuele partneralimentatie

Als bovenstaande gereed is en jullie zijn samen tot overeenstemming gekomen verstuur ik alle documenten en de onderliggende bijlagen naar de rechtbank via een advocaat (dit laatste is overigens voor samenwoners niet (altijd) van toepassing)

Mijn toekomst is weer stabiel geworden. Ook in financieel opzicht.  Uiteraard moet je andere (financiële)  keuzes maken. Had je eerder als stel 1 woning, nu heb je  ‘samen’ 2 woningen. En je leeft uiteindelijk naar wat je hebt en/of maandelijks ontvangt.

Het mooie van mijn achtbaan is dat ik inmiddels weer enkele jaren getrouwd ben met mijn ex- man.  We zitten samen weer in hetzelfde bakje. Neemt niet weg dat samenwonen, trouwen of aangaan van een partnerschap een werkwoord is en blijft.   Ook dit is soms emotie ?

Ben je al een tijdje gescheiden en je wilt een herziening van gemaakte afspraken dan kan dit ook.  De situatie kan zo anders zijn na een paar jaar. Denk aan een wijziging van een woonplaats, keuze kinderen, ander inkomen, nieuwe partner.

(vrijblijvend) advies nodig?  Ik hoor het graag.

www.redderadvies.nl

info@ redderadvies.nl
06 – 388 95 629

www.rfea.nl