april 2018 – april 2019

Een jaar geleden stond ik aan de wieg van Redderadvies…

Op 9 april 2018 heb ik mij ingeschreven bij de Kvk om vervolgens verdere plannen te maken.
“Redderadvies” moest groeien, liefde & aandacht krijgen en vervolgens moest het (figuurlijk) gaan lopen.

En WOW! Liefde & aandacht hebben we gekregen. Ik heb mij op dat moment wederom gerealiseerd dat ik zulke geweldige mensen om mij heen heb. Ieder met zijn eigen inzicht en mening.  En dat heeft uiteindelijk met behulp van mijzelf gemaakt tot waar “ Redderadvies” nu staat.

Ik heb al diverse mensen mogen helpen met het kopen van een huis, een klein deel van hun woonwens realiseren. Zo mooi! Dat kostte de ene keer wat meer moeite , dan een andere keer. Aankoop  /  verbouwing /  huidige hypotheek in andere vorm gieten voor lagere woonlasten /  op weg helpen met het maken van de juiste keuze voor een nieuwe rente periode .  Dit kan ik realiseren doordat ik diverse geldverstrekkers in mijn portefeuille heb.   W.o. Rabobank, BLG,  ASR, Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en nog vele anderen.

Ook heb ik al diverse mensen mogen helpen om wat meer financiële orde te creëren in hun huishouding.  Wat zijn de inkomsten en wat zijn de uitgaven? Is er nog recht op een toeslag?  Is het handig een voorlopige teruggave aan te vragen bij de Belastingdienst?   Hoe gaan we de openstaande schulden zo efficiënt mogelijk terug betalen?

En als laatste maar zeker niet onbelangrijk:   ben ik in december officieel Register Financieel Echtscheidingsadviseur geworden. (RFEA)  Een groei van mijzelf. Wat een bak met bagage heb ik opgedaan.  Om dit vervolgens in de praktijk te kunnen brengen. Misschien wel het lastigste deel van mijn vakkenpakket. Maar uiteindelijk zo mooi te doen. Emoties rollen door het kantoor, af en toe slik ik zelf een keer als iemand tegenover mij zit. Want ik kan de emoties niet wegnemen al zou je dat af en toe wel willen… En een rollercoaster is het!
Maar om het uiteindelijk goed te regelen neem ik veel voor de klant uit handen. Ik zorg dat er veel geregeld is. Uiteraard samen.  Samen kijken we eerst naar de wensen en doelstellingen .  Iedere scheiding is anders, ieder mens is anders, iedere wens is anders . En hier moeten we rekening mee houden. IK probeer maatwerk te leveren om het uiteindelijk voor iedere partij goed en overzichtelijk te maken. Ben ik een mediator?  Nee!  Ik ben een echtscheidingsadviseur. Ik doe uiteindelijk meer dan een mediator. Doordat ik mijn eigen AFM vergunning heb (nodig voor advies & bemiddeling o.a. hypotheken) heb je bij mij veel onder 1 dak!    Samen leggen we de afspraken vast in het convenant , we maken een ouderschapsplan, eventuele oudere kinderen mogen samen met mij om tafel om hun inzicht te geven in de situatie die voor hun van toepassing is, ik maak een overzicht van de financiële toekomst** en zorg uiteindelijk dat het bij de rechtbank komt.

**denk aan toeslagen, alimentatie, vaste lasten, verzekeringen, hypotheek, pensioen

Redderadvies groeit, door bovenstaande, door wie ik ben en door jullie vertrouwen.
En uiteraard ga ik door. In juli loopt Redderadvies officieel !   Een mooi moment om mijn fb in de gaten te houden ?

Bedankt!