Spinnenweb

Nu de ochtend weer begint met dauw buiten zie je de mooie kunstwerken van de spin weer op diverse struiken. Prachtig gezicht! Helemaal als de zon er dan weer bijkomt krijg je mooie(natuur) plaatjes.

Als je een tijdje kijkt naar dit kunstwerk, zie je dat dit ijverige maar ook zeker slim diertje nooit recht over het web loopt. De spin heeft het web namelijk zo gemaakt dat als de prooi in het web vliegt deze aan de webdraden blijft plakken. De spin zelf heeft geen last van de kleverige draden, omdat deze draden niet volledig met lijm zijn bedekt. De spin loopt tussen de lijm door. Ook zijn er in het web loopdraden. De lijm van dit web zijn de valkuilen voor de prooi.

Ik trek dit even door naar de mens; Wij maken als regisseur van ons leven diverse keuzes om valkuilen te vermijden.
Elke dag maken we keuzes. Links – of rechtsaf of toch rechtdoor. Willen we een zwarte of een rode broek, eten we aardappelen of gaan we naar de pizzaboer, gaan we 1 x op vakantie of misschien wel 2x. Dit zijn keuzes die nog niet zo ingrijpend zijn.

Maar als je dan denkt aan advies bij de koop van een woning of ontzorgen bij een echtscheiding dan zijn de keuzes veel lastiger , maar vooral veel ingrijpender.  Een woning koop je veelal niet om volgend jaar in de kledingcontainer te droppen! Frustratie en teleurstelling hoor je vaak na het (proberen) online afsluiten van een hypotheek . De kopers van een woning zien hun droomwens de prooi worden van een spin. En dat wil ik voorkomen voor jou. Laat goedkoop niet de valkuil zijn! Laat mij jou helpen de juiste keuzes te maken.  Persoonlijk advies voor jouw situatie geeft jou die stabiele toekomst, zodat jouw droom niet de prooi wordt voor een spin.

Dit persoonlijke en onafhankelijk advies geldt ook voor het begeleiden bij een echtscheiding. Of het verbreken van een samenlevingscontract.  Afgelopen vrijdag 14 september was de ‘Dag van de Scheiding’.  Een speciale dag waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het doel is om het proces rondom echtscheidingen te verbeteren, zodat partners uiteindelijk zorgvuldig maar ook respectvol uit elkaar gaan.
Denk aan diverse onderlinge afspraken o.a. alimentatie, de zorg voor de kinderen!, de inboedel en de eigen woning. Maar ook diverse fiscale zaken en wat denk je van de pensioen opbouw?

Scheiden blijft verdrietig, voor alle partijen, maar helaas in veel gevallen onontkoombaar .
Waarom Dag van de scheiding in september?  Omdat het blijkt dat na de zomervakantie een piek in het aantal echtscheidingen ontstaat!  In totaal scheiden er per jaar ongeveer 33.000 stellen en hier komen nog de samenwonende stellen overheen.
Het geheim van een goede relatie is volgens mij : “communicatie, communicatie, en nog eens communicatie!” Maar als je uit elkaar groeit dan kun je praten wat je wil, maar dan is het niet meer te repareren.

Uit eigen ervaring merk ik dat de beste communicatie begint bij het ‘voor elkaar open staan.’  Het delen van je gevoel, je onzekerheid, jouw mening. MAAR : zoek het ook bij jezelf, want ben jij niet enorm veranderd gedurende de jaren? Ook ik kijk af en toe in de spiegel. Ben ik niet te kortaf?

Een relatie/huwelijk is net als een spinnenweb, een project dat nooit af is… Als ik je kan helpen om in jouw eigen web de juiste weg te vinden om uiteindelijk respectvol en zorgvuldig uit elkaar te gaan, dan hoor ik dat graag!